Danas, 3. veljače 2018., s početkom u 10 sati, u Zagrebu, u maloj dvorani Doma sportova, održan je jaki međunarodni turnir hrvanja grčko-rimskim načinom za seniore – Zagreb Open Grand Prix 2018.

U organizaciji Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Svjetske hrvačke federacije (UWW), na ovom petom po redu turniru, nastupio je 121 hrvač iz 16 zemalja iz cijelog svijeta: Argentine, Austrije, Bjelorusije, Brazila, Hrvatske, Češke, Francuske, Njemačke, Mađarske, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovačke, Turske i SAD-a.

Konkurencije nije nedostajalo, jer bilo je tu mnoštvo kvalitetnih hrvača s olimpijskim, svjetskim i europskim medaljama.

Naša tri hrvača: Ivan Huklek, Dominik Etlinger i Tomislav Hader, nastupili su u sklopu reprezentacije Hrvatske.

Ivan Huklek, u kategoriji do 87 kg, u prvoj borbi je pobijedio predstavnika Srbije, a potom izgubio od predstavnika Mađarske. U repasažnoj borbi pobijedio je još jednog predstavnika Srbije i time osvojio brončanu medalju.

Dominik Etlinger, u kategoriji do 77 kg, u prvoj borbi je svladao predstavnika Češke, u drugoj borbi je pobijedio kolegu hrvača iz Hrvatske, te u finalnoj borbi tijesno i u zadnjim sekundama izgubio od predstavnika Bjelorusije.

Tomislav Hader u kategoriji do 87 kg, je izgubio prvu borbu od predstavnika Turske i ostao bez plasmana, ali je pokazao odlično hrvanje i potencijal. Naime, našem mladom Tomislavu koji je ulazno godište juniora, ovo je bio prvi seniorski turnir.

Želimo čestitati dečkima na odličnom hrvanju i osvojenim medalja.

Bravo dečki, ponosni smo na vas, samo tako nastavite i dalje !!

Vidimo se i sljedeće godine na još jednom i ne sumnjamo još jačem Zagreb Open Grand Prixu.