Uvaženi gospodine Gradonačelniče sa suradnicima,
poštovani hrvači,
cijenjeni treneri i roditelji,
gospođe i gospodo,

Sve vas srdačno pozdravljam i izuzetno mi je drago što smo večeras ovdje zbog ovako važnog događaja za sesvetske sportaše, a osobito hrvače.
Hrvački sport u Sesvetama ima dugu tradiciju i Hrvački klub Sesvete jedna je od najstarijih sportskih udruga u Sesvetama.

Prošla je 61 godina od onog rujanskog dana 1954. godine kada se nekoliko entuzijasta sastalo i odlučilo organizirati sportsku aktivnost u tada još maloj tvornici Sljeme. Iste te godine krenula je inicijativa osnivanja Hrvačkog kluba Sljeme i održana je osnivačka skupština.
Treninzi kluba održavali su se tzv. VITEŠKOJ SALI u sklopu tvornice gdje su svi bili i zaposleni.
Godinu dana kasnije Klub počinje s treninzima u dvorani hotela za samce, gdje su za ono vrijeme uvjeti bili mnogo bolji.
Već u slijedećih nekoliko godina Hrvački klub plasirao se u viši rang natjecanja, a 1958. godine postaje prvoligaš tj. član I. savezne lige Zapad.
U bogatoj riznici osvojenih trofeja ne mogu nabrajati sve jer bi taj spisak išao u nedogled. Svima, bez obzira jesu li bili šampioni ili nisu, jesu li nastupali duže ili kraće vrijeme, iskazujem svoju zahvalnost i priznanje jer su svi utkali svoj prilog u hrvački sport i naš klub.Nakon značajnih rezultata u dugogodišnjoj povijesti.

Hrvački klub Sesvete može se pohvaliti da je u posljednjih osam godina prema kriterijima Hrvatskog hrvačkog saveza najuspješniji klub u Hrvatskoj i najveći rasadnik mladih sportaša hrvača u Hrvatskoj.

Također moram naglasiti da je od 2015. godine član našeg kluba Dominik Etlinger, najperspektivniji senior Hrvatske, osvajač brojnih svjetskih i europskih medalja. I on će biti uzor mladim hrvačima a osobito pomoć u razvoju naših najperspektivnijih juniora- Ivana Hukleka, Tomislava Majića i Dominika Sabadya.

HK Sesvete uspostavio je i međunarodnu suradnje, možemo čak reći da je naš klub među prvima počeo s takvom suradnjom.
Hrvači Sesveta gostovali su diljem Europe i Svijeta i kroz sport prezentirali naše Sesvete, Zagreb i Hrvatsku. Isto tako imali smo priliku da kao domaćini pokažemo sportašima iz bivšeg SSSR-a, Čehoslovačke, Poljske, Mađarske, Švedske, Bugarske, Finske, Njemačke, Austrije, Arapskih zemalja i SAD, naše Sesvete, naš Zagreb i Lijepu našu.

Zato je ova dvorana potrebna i vrijedan dar našem Klubu, djeci, mladima, sportašima i sportašicama Sesveta.
Vrijedan jer je njegovim dobivanjem dodatno podignuta kvaliteta života u našem gradu!
Vrijedan jer će sada svi mladi hrvači i ostali sportaši moći koristiti ovu predivnu dvoranu za sportske treninge, a ostali građani za sadržaje sportske rekreacije.

Stoga, koristim priliku da se zahvalim gospodinu Gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim suradnicima na doprinosu, suradnji, razumijevanju, odgovornosti i realizaciji ovog velikog i vrijednog projekta za hrvački sport u Zagrebu.

Vama, poštovani mladi hrvači, vašim trenerima, vašim roditeljima zahvaljujem na strpljenju i ukazanom razumijevanju.
Čestitam svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta i svima se duboko zahvaljujem.

Dragi hrvači i ostali sportaši, neka vam ovi uređeni prostori budu mjesto u kojem ćete stjecati nova znanja, ne samo ona sportska već da se ovdje učite životu, učite raditi jedni s drugima, učite surađivati jer se suradnjom može uvijek postići puno više.
Vi ste ti koji ćete sutra nastavili graditi naš Klub i sport kao zajednicu temeljenu na plemenitim vrijednostima.

Hvala vam na pažnji!

Predsjednik Hrvačkog kluba Sesvete
Miše Kutleša

Odgovori